Träning

Hitta din nya herrcykel

Hitta din nya herrcykel

Funderar du liksom många andra svenskar att köpa en herrcykel? Det finns herrcyklar för alla tillfällen, oavsett om du helst cyklar på asfalt eller tycker bättre om branta backar i skogen. En del personer vill helst ha en el-cykel för att kunna ta sig uppför backar lite enklare medan andra föredrar en mountainbike. Det är mycket att ta ställning till, hjulstorlek, typ av broms, antal växlar och vilket märke som är bäst. Vi guidar dig igenom cykeldjungeln!

Beställ herrcykel på nätet

Fler och fler beställer sin herrcykel från någon av de många websidorna som erbjuder cyklar. Då har du tillgång till väldigt många olika modeller och märken till ett konkurrenskraftigt pris. Nuförtiden finns det till och med många cykelmodeller som enbart säljs på nätet. Nackdelen kan vara att många gånger är väntetiden ganska lång, ofta får du vänta i minst en månad innan du får din cykel. Du måste också vara beredd på att montera ihop din herrcykel själv, den brukar i normala fall inte levereras färdigmonterad. Känner du minsta tvekan inför att själv montera ihop cykeln så ska du alltid be en professionell cykelhandlare om hjälp, annars kan du utgöra en säkerhetsfara för både dig själv och andra. Tänk också på att du inte får möjlighet att provköra din cykel om du beställer den från nätet.

Köpa herrcykel i affär

Att köpa en herrcykel kostar ganska mycket pengar så det gäller att man är säker när man väl slår till. Värderar du personlig service och skräddarsydda rekommendationer så kan det vara bättre att köpa din herrcykel i en cykelaffär. Då har du utbildad personal som kan ge dig råd. Utifrån dina preferenser talar de om vilken typ av cykel som passar dig bäst. De ger dig råd om storlek, märke, hjulstorlek, antal växlar och bredd på däcken. Givetvis får du provköra cykeln innan du bestämmer dig för vilken modell du ska köpa. Helst bör du provköra två olika cyklar så du har något att jämföra med. Ofta erbjuder dig en gratis servicegenomgång av din herrcykel en gång om året. Skulle du få punktering på cykeln eller om något annat problem skulle dyka upp så vet du precis var du ska vända dig. Du brukar dessutom få cykeln samma dag som du köper den. Cykelhandlaren hjälper dig att ställa in sadel och styre så att du sitter bekvämt och bra. Nackdelen att handla från en cykelhandlare är att de har väldigt små lagerytor och därför ett begränsat antal cykelmodeller.

Fiske och friluftsliv

Den med ett intresse för fiske och friluftsliv har tillgång till en rad vandringsleder och skogar som lämpar sig utmärkt för utflykter och avkoppling i naturen. Örlen är en sjö som blivit populär för fiskare och kanotister. Örlen är belägen i Tibro kommun och har ett djup som uppgår till omkring 26,9 meter. Detta gör sjön till en intressant fiskeplats då en rad olika arter trivs i dessa djup. I direkt anslutning till sjöns ena strand, finns en campingplats för den som inte vill ta friluftslivet längre än till kortare utflykter. Vill man fiska i Örlen krävs fiskekort som alltid när det kommer till sjöar och mindre vattendrag. Har man väl skaffat sitt fiskekort kan man använda sig av såväl nät som av handhållna fiskeredskap.

Runt sjön är det i första hand skog. Det finns vissa delar som angränsar direkt till jordbruk, men delavrinningsområdet är till 50 % ren skog. Den totala ytan av sjön Örlen är 14,2 kvadratkilometer.
Status
Flertalet sjöar i Sverige kontrolleras regelbundet för att man skall få reda på information om eventuell övergödning eller algblomning. Det är i stora drag en bra sjö som inte har allt för stora problem. Det man hittat i fråga om nya arter som kan hota befintlig flora och fauna i sjön, är signalkräftan. I övrigt finns det inte någonting rapporterat.

Den som vill komma till Örlen och njuta av naturens stillhet kan ta sig till Tibro med bil, tåg eller buss. Kommunen är relativt liten och pittoresk. För många som kommer till Örlen för fiske och camping, blir det en plats man kommer tillbaka till vid fler tillfällen. Naturen känns orörd och trivsam så den som vill få uppleva skog och natur har stora möjligheter att finna just vad han eller hon söker. Som Örlen kan ses som en av Sveriges mer välbesökta sjöar.

Västkusten

Även om man kanske i första hand förknippar västkusten med hamnen, affärsverksamheter, industri och produktion, finns en hel del friluftsliv. Skärgården är unik i hela världen och allt fler besöker västkusten för kombinationen arbete och njutning. För att hitta rätt mötesrum, badstränder, fiske och vandring är detta en utförlig guide om Göteborg.

Träningskläder

Träningskläder

Oavsett om man främst löptränar och håller till på diverse utegym eller om man är ett inbitet fitnessfreak som älskar att vara på gymmet så blir träningen lite roligare när man har fina träningskläder och träningsskor att ta på sig när det är dags för träningen. Idag kan man utan svårighet få snygga, trendiga och roliga träningskläder som även är funktionella och komfortabla så man behöver inte göra det svåra valet mellan design och bekvämlighet.

Utöka träningsgarderoben

Att inte ha tillräckligt många träningsplagg kan lätt leda till att man inte har fräscha kläder att ta på sig när man ska träna. Då man idag kan köpa billiga, snygga och bra träningskläder så finns det inga hinder i vägen för att utöka träningsgarderoben.

Att köpa på sig ett par stycken av samma linne i olika färger är ett bra tips och detsamma är gällande för träningstights. Hittar man träningskläder som man verkligen gillar är det lika bra att köpa på sig ett litet lager så att man har många att byta mellan under veckan.

Matcha och mixa

Om man har en bas med svart och sedan lägger till roliga detaljfärger på mindre plagg så som shorts, toppar, linnen, sport bh och så vidare så kan man alltid se pigg och fräsch ut när man tränar. Att bara köra på trista kulörer kan till och med göra att träningen känns lite mer trist och det är ju det absolut sista man vill!

Se till att köpa skor som först och främst är bekväma och gjorda för just den träning som du använder dem till, men se även till att kolla om de kanske finns i rosa, turkos, orange eller någon annan kul färg som gör dig glad!

Fräscha upp träningsgarderoben

Att fräscha upp sin träningsgarderob lite då och då är precis lika kul som när man gör det med sin vanliga garderob och det är väldigt kul när man kastat ut det gamla och välkomnat det nya bland träningstights, linnen, shorts med mera. Det är ju faktiskt på det viset att lite nytt i garderoben gör det lite roligare att leva!