Välja cykelhållare utifrån behov

Välja cykelhållare utifrån behov

När det kommer till cykelhållare kan man välja bland tre grundtyper. Visst finns det oändliga antal modeller och versioner av cykelhållare men i grund och botten handlar det om tre kategorier inom vilka alla dessa modeller återfinns. Här studerar vi dessa kategorier samt tittar på vad som föranleder att välja en viss cykelhållare bland dessa.

  • Cykelhållare för dragkrok.
Kanske den vanligaste sortens cykelhållare och även den som kommer med flest variationer. Det har skett en hel del när det rör sig om de alternativ som monteras på bilens dragkrok. Vanligen kan dessa rymma 3-4 cyklar även om avvikelser från detta naturligtvis också finns. Till fördelarna hör att man kan minimera luftmotståndet jämfört med takmonterade alternativ. Detta har effekt på bränsleförbrukning och ljud under färd. Bilens totala höjd ökar inte heller vilket gör att man kan köra som vanligt utan att ta hänsyn till eventuella låga broar och garage.
  • Cykelhållare för tak. 
Att transportera cyklarna på taket är smidigt inte minst om man saknar dragkrok. Det går precis som vid det tidigare alternativen trasportera cykeln som den är. Dock bör nämnas att det finns takmonterade cykelhållare där man tar bort framhjulet. På så vis kan man minimera luftmotståndet och de effekter en sådan transport har på förbrukningen. Väljer man ett alternativ från Thule kan man även räkna med att det finns bra fastlåsning och att stöldrisken minimeras.
  • Cykelhållare för bagagelucka.
Detta är kanske den mest ovanliga av kategorierna och någonting som man inte ser ofta. Dock har dessa en viktig roll i det att de kompletterar utbudet. För den som inte har dragkrok och som vill undvika att transportera cyklarna på biltaket, är detta ett bra alternativ. Dessa cykelhållare fästs med krokar på bakluckans kanter. I och med denna utformning finns inte någon variant som passar för alla bilar. Man bör därför vara noga med vad för bilmodell man har, samt att hitta vad för alternativ som går att använda i kombination med bilen.Oavsett vad för kategori man är intresserad av kan man finna ett stort utbud! Någonting värt att bära med sig i tanken är att man kan behöva komplettera med diverse tillbehör om man skall transportera en cykel som inte fungerar tillsammans med valt alternativ. Det kan vara hållare som inte passar för damcyklar eller barncyklar. Hör av dig till Cykelkraft vid frågor eftersom de har stort sortiment och kan det mesta inom transport.