Träning

Välja cykelhållare utifrån behov

Välja cykelhållare utifrån behov

När det kommer till cykelhållare kan man välja bland tre grundtyper. Visst finns det oändliga antal modeller och versioner av cykelhållare men i grund och botten handlar det om tre kategorier inom vilka alla dessa modeller återfinns. Här studerar vi dessa kategorier samt tittar på vad som föranleder att välja en viss cykelhållare bland dessa.

  • Cykelhållare för dragkrok.
Kanske den vanligaste sortens cykelhållare och även den som kommer med flest variationer. Det har skett en hel del när det rör sig om de alternativ som monteras på bilens dragkrok. Vanligen kan dessa rymma 3-4 cyklar även om avvikelser från detta naturligtvis också finns. Till fördelarna hör att man kan minimera luftmotståndet jämfört med takmonterade alternativ. Detta har effekt på bränsleförbrukning och ljud under färd. Bilens totala höjd ökar inte heller vilket gör att man kan köra som vanligt utan att ta hänsyn till eventuella låga broar och garage.
  • Cykelhållare för tak. 
Att transportera cyklarna på taket är smidigt inte minst om man saknar dragkrok. Det går precis som vid det tidigare alternativen trasportera cykeln som den är. Dock bör nämnas att det finns takmonterade cykelhållare där man tar bort framhjulet. På så vis kan man minimera luftmotståndet och de effekter en sådan transport har på förbrukningen. Väljer man ett alternativ från Thule kan man även räkna med att det finns bra fastlåsning och att stöldrisken minimeras.
  • Cykelhållare för bagagelucka.
Detta är kanske den mest ovanliga av kategorierna och någonting som man inte ser ofta. Dock har dessa en viktig roll i det att de kompletterar utbudet. För den som inte har dragkrok och som vill undvika att transportera cyklarna på biltaket, är detta ett bra alternativ. Dessa cykelhållare fästs med krokar på bakluckans kanter. I och med denna utformning finns inte någon variant som passar för alla bilar. Man bör därför vara noga med vad för bilmodell man har, samt att hitta vad för alternativ som går att använda i kombination med bilen.Oavsett vad för kategori man är intresserad av kan man finna ett stort utbud! Någonting värt att bära med sig i tanken är att man kan behöva komplettera med diverse tillbehör om man skall transportera en cykel som inte fungerar tillsammans med valt alternativ. Det kan vara hållare som inte passar för damcyklar eller barncyklar. Hör av dig till Cykelkraft vid frågor eftersom de har stort sortiment och kan det mesta inom transport.

Historien bakom Nike skor

Historien bakom Nike skor

Det är få skor som är kända i samma utsträckning som Nike skor. Dessa har blivit ett kännetecken och någonting som i hög grad är en symbol. Nike loggan pryder alla tänkbara redskap för idrott och många bär Nike skor även till finkläder. Grundaren av Nike hade en gedigen historia av att sälja skor redan innan han drog igång varumärket som senare skulle bli dagens Nike. När han 1964 startade sitt företag hade han en kundkrets efter att ha importerat skor från Asien. Det märke som han främst jobbade med var dagens ASICS vilka nu är kända för sina löparskor.

Som ofta när det gäller att slå igenom på en marknad, krävs produkter som sätter namnet på kartan. För Nike skor var det Air Jordan som kom att bli denna dörröppnare som lade grunden för framgångarna som senare var ett faktum för verksamheten som byggts. Företaget har idag en stor del av marknaden inte minst i USA där man omsätter merparten av sina produkter enligt information på nätet. Att man dessutom är en av de som byggt upp produktion i Asien har bidragit till att varumärket blivit känt över världen.

Inte bara skor och kläder

Det är inte ovanligt att man över tid breddar sin verksamhet och att man testar nya marknader. Både för Nike och andra skoföretag har det varit ett bra steg att även gå vidare till att erbjuda träningskläder. Här har Nike fått en stor del av marknaden inom flera sporter och kan nu anses vara en av de större. Trots att det alltid finns mer att göra, har man etablerat en position där igenkänningsfaktorn är stor.

Över tid har företaget tagit ytterligare ett steg. Från att tillverka Nike skor och kläder, har man också närmat sig att producera utrustning. Golfklubbor, bollar och annat som har med idrotten att göra är också inkluderade i den produktsamling företaget kan visa upp. Några av de produktområden som tillkommit har man släppt till förmån för andra. Som alltid är det en dynamisk marknad där få saker är statiska. För att hitta Nike skor rekommenderas Svenska butiker som erbjuder snabba leveranser och bra rutiner för transport.

Inbrottslarm och rökdetektor

För den som vill skydda sitt hem till varje pris finns nu en hel del möjligheter att jobba med frågorna som avses. Det går att skydda sin fastighet mot såväl inre som yttre hot, där man även har möjlighet att på distans följa vad som händer. Bra rökdetektor kombinerat med larm är ett sätt att jobba med flera aspekter av säkerhet. Ett larmsystem syftar vanligtvis till att förhindra inbrott samt att förenkla arbetet med att gripa den som gått in utan tillåtelse. Dagens larm är sofistikerade och kan känna av minsta försök till inbrott. De inre hot som föreligger är svårare att hantera. Vattenläckor och brand hör till de vanligaste och det är här man fokuset produktutvecklingen.

Uppkopplad rökdetektor

Den sorts rökdetektor som nu fått uppmärksamhet bland såväl husägare som verksamheter, är uppkopplad via larmsystemet i hemmet. Detta medför att någon utomstående kan vara på plats via larmcentralen för att svara på alla signaler som skickas. Skulle brand utbryta kan personalen snabbt få informationen, ta kontakt med fastighetsägaren och vid behov kalla in räddningstjänst. Allt detta inom loppet av sekunder då tiden är någonting som har stor inverkan på hur räddningsarbetet fungerar.

Även om man är i en sidobyggnad eller källare, kan man få information om att husets rökdetektor fångat upp en potentiell risk. När en rökdetektor sätts igång, följer samtliga andra efter. Det betyder att man kan hör ”varning brand i annat rum!” från varje rökdetektor i bostaden. I samband med detta påbörjas dialog med larmföretaget via högtalare. Skulle det vara falskt larm kan man enkelt avstyra vidare insatser. Om man å andra sidan inte är hemma, eller om flera rökdetektorer sätter igång i olika rum, kan räddningspersonal tillkallas omgående. Det är viktigt att dessa får rätt information om vad som väntar på platsen. Därför filmas också brandområdet för att ge förutsättningar till räddningsarbetet.

Det finns många sätt att skydda sin fastighet och att kombinera rökdetektor med larm samt vattensensorer ger ett bra försprång. Vid fara informeras man även via sms för att ingenting skall ske utan att man har vetskap om den situation som inträffat därhemma. Oavsett var man befinner sig finns någon som kan agera utifrån behov.

Hitta din nya herrcykel

Hitta din nya herrcykel

Funderar du liksom många andra svenskar att köpa en herrcykel? Det finns herrcyklar för alla tillfällen, oavsett om du helst cyklar på asfalt eller tycker bättre om branta backar i skogen. En del personer vill helst ha en el-cykel för att kunna ta sig uppför backar lite enklare medan andra föredrar en mountainbike. Det är mycket att ta ställning till, hjulstorlek, typ av broms, antal växlar och vilket märke som är bäst. Vi guidar dig igenom cykeldjungeln!

Beställ herrcykel på nätet

Fler och fler beställer sin herrcykel från någon av de många websidorna som erbjuder cyklar. Då har du tillgång till väldigt många olika modeller och märken till ett konkurrenskraftigt pris. Nuförtiden finns det till och med många cykelmodeller som enbart säljs på nätet. Nackdelen kan vara att många gånger är väntetiden ganska lång, ofta får du vänta i minst en månad innan du får din cykel. Du måste också vara beredd på att montera ihop din herrcykel själv, den brukar i normala fall inte levereras färdigmonterad. Känner du minsta tvekan inför att själv montera ihop cykeln så ska du alltid be en professionell cykelhandlare om hjälp, annars kan du utgöra en säkerhetsfara för både dig själv och andra. Tänk också på att du inte får möjlighet att provköra din cykel om du beställer den från nätet.

Köpa herrcykel i affär

Att köpa en herrcykel kostar ganska mycket pengar så det gäller att man är säker när man väl slår till. Värderar du personlig service och skräddarsydda rekommendationer så kan det vara bättre att köpa din herrcykel i en cykelaffär. Då har du utbildad personal som kan ge dig råd. Utifrån dina preferenser talar de om vilken typ av cykel som passar dig bäst. De ger dig råd om storlek, märke, hjulstorlek, antal växlar och bredd på däcken. Givetvis får du provköra cykeln innan du bestämmer dig för vilken modell du ska köpa. Helst bör du provköra två olika cyklar så du har något att jämföra med. Ofta erbjuder dig en gratis servicegenomgång av din herrcykel en gång om året. Skulle du få punktering på cykeln eller om något annat problem skulle dyka upp så vet du precis var du ska vända dig. Du brukar dessutom få cykeln samma dag som du köper den. Cykelhandlaren hjälper dig att ställa in sadel och styre så att du sitter bekvämt och bra. Nackdelen att handla från en cykelhandlare är att de har väldigt små lagerytor och därför ett begränsat antal cykelmodeller.

Fiske och friluftsliv

Den med ett intresse för fiske och friluftsliv har tillgång till en rad vandringsleder och skogar som lämpar sig utmärkt för utflykter och avkoppling i naturen. Örlen är en sjö som blivit populär för fiskare och kanotister. Örlen är belägen i Tibro kommun och har ett djup som uppgår till omkring 26,9 meter. Detta gör sjön till en intressant fiskeplats då en rad olika arter trivs i dessa djup. I direkt anslutning till sjöns ena strand, finns en campingplats för den som inte vill ta friluftslivet längre än till kortare utflykter. Vill man fiska i Örlen krävs fiskekort som alltid när det kommer till sjöar och mindre vattendrag. Har man väl skaffat sitt fiskekort kan man använda sig av såväl nät som av handhållna fiskeredskap.

Runt sjön är det i första hand skog. Det finns vissa delar som angränsar direkt till jordbruk, men delavrinningsområdet är till 50 % ren skog. Den totala ytan av sjön Örlen är 14,2 kvadratkilometer.
Status
Flertalet sjöar i Sverige kontrolleras regelbundet för att man skall få reda på information om eventuell övergödning eller algblomning. Det är i stora drag en bra sjö som inte har allt för stora problem. Det man hittat i fråga om nya arter som kan hota befintlig flora och fauna i sjön, är signalkräftan. I övrigt finns det inte någonting rapporterat.

Den som vill komma till Örlen och njuta av naturens stillhet kan ta sig till Tibro med bil, tåg eller buss. Kommunen är relativt liten och pittoresk. För många som kommer till Örlen för fiske och camping, blir det en plats man kommer tillbaka till vid fler tillfällen. Naturen känns orörd och trivsam så den som vill få uppleva skog och natur har stora möjligheter att finna just vad han eller hon söker. Som Örlen kan ses som en av Sveriges mer välbesökta sjöar.

Västkusten

Även om man kanske i första hand förknippar västkusten med hamnen, affärsverksamheter, industri och produktion, finns en hel del friluftsliv. Skärgården är unik i hela världen och allt fler besöker västkusten för kombinationen arbete och njutning. För att hitta rätt mötesrum, badstränder, fiske och vandring är detta en utförlig guide om Göteborg.

Träningskläder

Träningskläder

Oavsett om man främst löptränar och håller till på diverse utegym eller om man är ett inbitet fitnessfreak som älskar att vara på gymmet så blir träningen lite roligare när man har fina träningskläder och träningsskor att ta på sig när det är dags för träningen. Idag kan man utan svårighet få snygga, trendiga och roliga träningskläder som även är funktionella och komfortabla så man behöver inte göra det svåra valet mellan design och bekvämlighet.

Utöka träningsgarderoben

Att inte ha tillräckligt många träningsplagg kan lätt leda till att man inte har fräscha kläder att ta på sig när man ska träna. Då man idag kan köpa billiga, snygga och bra träningskläder så finns det inga hinder i vägen för att utöka träningsgarderoben.

Att köpa på sig ett par stycken av samma linne i olika färger är ett bra tips och detsamma är gällande för träningstights. Hittar man träningskläder som man verkligen gillar är det lika bra att köpa på sig ett litet lager så att man har många att byta mellan under veckan.

Matcha och mixa

Om man har en bas med svart och sedan lägger till roliga detaljfärger på mindre plagg så som shorts, toppar, linnen, sport bh och så vidare så kan man alltid se pigg och fräsch ut när man tränar. Att bara köra på trista kulörer kan till och med göra att träningen känns lite mer trist och det är ju det absolut sista man vill!

Se till att köpa skor som först och främst är bekväma och gjorda för just den träning som du använder dem till, men se även till att kolla om de kanske finns i rosa, turkos, orange eller någon annan kul färg som gör dig glad!

Fräscha upp träningsgarderoben

Att fräscha upp sin träningsgarderob lite då och då är precis lika kul som när man gör det med sin vanliga garderob och det är väldigt kul när man kastat ut det gamla och välkomnat det nya bland träningstights, linnen, shorts med mera. Det är ju faktiskt på det viset att lite nytt i garderoben gör det lite roligare att leva!