Att kombinera någon form av konditionsträning så som exempelvis löpning med styrketräning är ett optimalt sätt att gå tillväga för att uppnå bra hälsa. Det kommer att resultera i att man får bättre kondition, man bygger muskler och bränner fett.

Det går fortare än vad man kan tro att vänja sig vid alla de positiva effekter som träningen ger och när man väl vant sig så vill man inte vara utan de känslor av välbehag och den ökade energin som man får ut av att träna regelbundet.

Starta igång

Det är alltid lite tufft i början vis alla slags omställningar i livet och så även när man börjar med träning om man är ovan. Det viktiga är att se till att man härdar ut den där jobbiga första tiden då detta är den viktiga tiden efter som det är nu du antingen kommer igång eller ger upp. Det finns en mängd olika bloggar och böcker som kan fungera som peppande precis i början om man behöver lite extra stöd från någon som varit i samma situation och tagit sig igenom det, så känns det tungt så är det bra att ta del av sådana erfarenheter.

Att kombinera konditionsträning med styrketräning är bra eftersom det gör att man effektivt bränner fett samtidigt som man bygger muskler. När man styrketränar så används en stor del av energiförrådet vilket leder till att fettförbränningen kommer igång snabbare om man ser till att konditionsträna efter styrketräning. Träningen effektiviseras på detta sätt vilket sparar tid samtidigt som träningen blir både rolig och omväxlande.

Se även till att investera i bra träningskläder när du ska börja träna då detta kommer att göra upplevelsen betydligt mer behaglig. Fel kläder och skor som skaver eller skär in gör att det bara känns jobbigt, så prova ut perfekt sittande kläder och skor så att du är väl förberedd.